30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Kluski ziemniaczane z serem została wyłączona
Kluski- jeśli o nie chodzi, to wybór, jaki dają nam polskie kulinaria, jest ogromny. Jednym z rodzajów klusek, które pojawiają się dość często na polskich stołach są kluski ziemniaczane. Dodaje się je do zup, podaje z mięsami lub… z twarogiem.
Aby przygotować kluski, trzeba zetrzeć na tarce ziemniaki, a następnie odcedzić je i połączyć z mąką. Tradycyjnie dodaje się mąkę żytnią i wtedy kluski mają szary kolor, lub mąkę pszenną. Dodatkowo można też dodać odrobinę mąki ziemniaczanej, aby lepiej się trzymały. Kluski dużą łyżką kładzie się na gotującą wodę i gotuje tak długo, aż w środku będą całkowicie przegotowane. Jednocześnie Na patelni wytapia się świeży boczek, który posłuży do okraszenia dania. Gdy kluski są ugotowane, przekłada się je do głębokiej miski i miesza z twarogiem. Gdy wszystko pięknie się skomponuje i kluski będą wyglądały, jakby przykryła je śnieżna pierzynka, wówczas możemy wlać do całości pięknie wytopione skwarki wraz z tym, co się z boczku wytopiło. Teraz wystarczy posolić i gotowe.
Zobacz także:
- piątek, 12 maja, 2023Kamera Bułgaria: Nowy Rozdział w Fotografii i Technologii
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z borowikami
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Dieta w chorobach wątroby i Dieta odkwaszająca
- sobota, 7 stycznia, 2023Triki kuchenne na warzywa i owoce
- piątek, 16 września, 2016Fotografia ślubna Koszalin
- środa, 29 listopada, 2023Anteny 1800 MHz: Klucz do Szybkiego i Stabilnego Internetu
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- wtorek, 21 marca, 2023Najpopularniejsze sposoby parzenia kawy
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie
- piątek, 16 września, 2016Catering Rzeszów
- środa, 13 listopada, 2024Nadzory archeologiczne
- czwartek, 14 listopada, 2024Kan-Therm Warszawa
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- piątek, 14 października, 2016ROGALIKI PÓŁFRANCUSKIE
- wtorek, 21 marca, 2023Kuchnie na wymiar Puszczykowo – Empire
- środa, 18 października, 2023Kamera Ski & Sun – Stok Narciarski w Świeradowie-Zdroju: Miejsce, którego nie można przegapić
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizzeria Gastrofaza Kielce
- piątek, 16 września, 2016ŁOSOSIOWY TATAR