30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Tradycyjne gołąbki została wyłączona
Któż ich nie uwielbia? I nawet, jeśli rozłożymy je na czynniki pierwsze i obok kapusty postawimy ryż, co wydaje się nam połączeniem absurdalnym, to wiemy, że razem tworzą coś wyjątkowego. Zresztą polskie kulinaria przepis na gołąbki podają od lat, podkreślając właśnie niezwykłe walory smakowe będące efektem zaskakującego połączenia. Jak zrobić gołąbki? Trzeba kupić dobrej jakości kapustę białą, lub włoską i obgotować jej liście, usuwając grube włókna. Jednocześnie należy przygotować farsz, będący połączeniem mięsa mielonego i ryżu lub kaszy. Jeśli ktoś woli wersję bardziej dietetyczną, łączy się tylko surowe mięso, ryż i przyprawy. Jeśli kto woli bardziej na bogato, do farszu można dodać podsmażony boczek. Farsz zawija się w liście z kapusty i razem gotuje pod przykryciem około 1 godziny. Po tym czasie gołąbki są gotowe do podania. Najlepiej smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub sosu grzybowego. Gdy wystygną można je odgrzać w wodzie, w której się gotowały, lub też odsmażyć na patelni.
Zobacz także:
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa krem z pietruszki
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- piątek, 16 września, 2016SCHAB W MLEKU
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kotlety mielone
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza menu
- sobota, 29 października, 2016Gastronomia wyposażenie
- niedziela, 10 listopada, 20245 powodów, dla których warto odwiedzić hurtownię hydrauliczną Warszawa
- środa, 13 listopada, 2024Naprawa piecyków gazowych
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon Łomianki
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Airmax Internet Kalisz: Rewolucja w świecie łączności
- niedziela, 25 listopada, 2018By życie było słodsze
- piątek, 30 listopada, 2018Pizza gastrofaza
- środa, 30 listopada, 2016Krówki reklamowe
- czwartek, 2 stycznia, 2020Ostre smaki
- środa, 28 grudnia, 2016Blog Ogólnotematyczny
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- poniedziałek, 3 października, 2016Zawijaniec z indyka z jajkiem
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie
- poniedziałek, 7 marca, 2022Aloes do picia