30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Kotlety mielone została wyłączona
Może nie należą do najbardziej wyszukanych dań, ale wśród wielu innych, które goszczą na polskich stołach, kotlety mielone wciąż mają swoich zwolenników. Jak je przygotować, aby zaskakiwały smakiem? Polskie kulinaria podają kilka przepisów, przy czym wszystkie podkreślają, że ważny jest wybór mięsa. Musi być świeże. A z czego? Tradycyjnie z wieprzowiny. Gdy mamy już kupioną porcję świeżego mięsa, mielimy je, najlepiej od razu ze świeża cebulą, aby smak i aromat doskonale się przeszły. Do zmielonego mięsa dodajemy namoczoną w mleku czerstwą bułkę oraz jajko. Dodajemy też dwie łyżki wody i łyżeczkę musztardy. Całość dokładnie wyrabiamy. I tu, należy zwrócić uwagę na to, czy mięso nie jest byt luźne, zbyt kleiste. Jeśli tak, możemy dodać do niego odrobinę bułki tartej. Gdy mięso jest już idealnie wyrobione, turlamy z niego płaskie kotlety, które następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Pamiętajmy, że nie możemy podać surowej wieprzowiny, więc kotlety smażymy z obu stron po przynajmniej minucie.
Zobacz także:
- wtorek, 21 marca, 2023Kuchnie na wymiar Puszczykowo – Empire
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Predyspozycje kucharza
- poniedziałek, 3 października, 2016Potrawka z cząbrem
- wtorek, 12 listopada, 2024Separatory koalescencyjne
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Kraków
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Biszkopt
- środa, 13 listopada, 2024Pompy ciepła Mazowieckie
- piątek, 16 września, 2016Fotografia ślubna Koszalin
- poniedziałek, 3 października, 2016Zrazy z indyka z bazylią
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Tradycyjne gołąbki
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia bawarska
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Tanie jedzenie Gdańsk i Jedzenie w puszkach
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering Bielsko i Catering dietetyczny Opole
- wtorek, 12 listopada, 2024Separatory substancji ropopochodnych
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchenka gazowa w kuchni
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne