30
sie
Posted by admin
Możliwość komentowania Mielone wariacje została wyłączona
Lubisz kotlety mielone? A co powiesz na mielone wariacje, czyli połączenie tradycyjnego kotleta na przykład z farszem. Wykonanie takiego dania może zajmie Ci trochę więcej czasu, ale za to smak odwdzięczy Ci się z nawiązką.
Polskie kulinaria od lat promują łączenie mięs z różnymi produktami, które podawane są nie oddzielnie, ale właśnie razem, jako jedno złożone danie. Doskonałym przykładem są grzyby. Można podsmażyć je z cebulką i zawinąć w mięso mielone. Mięso może być zarówno wieprzowe, wołowe, jak i drobiowe. Wszystko zależy, jakie lubimy. Ważne jednak, aby zmielić je na grubych oczkach, aby nie wyszła z niego papka. Gdy mięso mamy już przemielone, rozkładamy je na dłoni, a na środek kładziemy przygotowany przez nas farsz. Następnie tak składamy mięso, aby farsz znalazł się wewnątrz mięsnej kulki, lub mięsnego cygara, w zależności, jak wszystko uformujemy. Gdy kotlety są już uformowane, obtaczamy je w bułce tartej a następnie smażymy je w głębokim tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Zobacz także:
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska
- poniedziałek, 17 kwietnia, 2023Airmax Światłowodowy – Przyszłość Sieci
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Projekt lokalu gastronomicznego
- wtorek, 21 marca, 2023Najpopularniejsze sposoby parzenia kawy
- piątek, 16 września, 2016ŁOSOSIOWY TATAR
- środa, 13 listopada, 2024Hurtownia hydrauliczna Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Biszkopt
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Bułeczki, które rosną kiedy śpisz
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Unikalne spojrzenie na seksualność: Zagłębiając się w fascynujące historie
- czwartek, 2 stycznia, 2020Postęp w świecie kuchennym
- poniedziałek, 3 października, 2016Bakłażany z nadzieniem
- piątek, 16 września, 2016Catering Rzeszów
- sobota, 7 stycznia, 2023Wiosna – czas na zmiany w naszej kuchni
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Catering Kraków
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza menu
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Predyspozycje kucharza
- piątek, 14 października, 2016PLACEK Z KRUSZONKĄ, Z PIANĄ
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów Delonghi
- wtorek, 21 marca, 2023Tanie jedzenie w Krakowie
- poniedziałek, 3 października, 2016Wątróbka cielęca z ziemniakami