16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania SCHAB W MLEKU została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 1 kilogram schabu
2. 1 szklanka białego octu winnego
3. 1 szklanka soku winogronowego bez cukru
4. 1 cebula
5. 3 ząbki czosnku
6. 2 łyżki oliwy
7. 3 szklanki mleka
8. Listek laurowy
9. Sól
10. Kolorowy pieprz
WYKONANIE:
Schab umyć, przełożyć do szklanej misy i zalać sokiem winogronowym wymieszanym z białym octem winnym. Cebulę i czosnek obrać, pokroić na plasterki i obłożyć nimi mięso. Naczynie z mięsem i zalewą wstawić do lodówki na jakieś osiem godzin (dobrze jest zrobić marynatę dzień wcześniej).
Mięso wyjąć z marynaty, przyprawić solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i schab obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zrumieni. Podlać jedną szklanką marynaty i dodać listek laurowy. Gotować na bardzo małym ogniu przez dwie i pół godziny; w czasie gotowania podlewać często mlekiem.
Podawać na przykład z duszonymi warzywami lub ziemniakami.
Zobacz także:
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kluski ziemniaczane z serem
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Żywność ekologiczna
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło w kuchni Warszawa
- piątek, 16 września, 2016ŁOSOSIOWY TATAR
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- piątek, 16 września, 2016KURCZAKOWE KĄSKI
- piątek, 14 października, 2016ROGALIKI PÓŁFRANCUSKIE
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Tania pizza Kielce
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Wroclaw
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Predyspozycje kucharza
- czwartek, 2 stycznia, 2020Smaki dla każdego
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- piątek, 30 listopada, 2018Gastrofaza Kielce
- poniedziałek, 17 kwietnia, 2023Airmax Światłowodowy – Przyszłość Sieci
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Biszkopt
- poniedziałek, 3 października, 2016Produkty wegańskie sklep internetowy
- środa, 22 lutego, 2017Fototapety do kuchni
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Mielone wariacje
- poniedziałek, 3 października, 2016Ozorki w sosie śmietanowym