16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania ŁOSOSIOWY TATAR została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego bez skóry
2. 4 łyżki oliwy z oliwek
3. 4 cebulki szalotki
4. 1 dag posiekanych kaparów
5. 4 jajka
6. 2 cytryny
7. Pół pęczka koperku
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Filety dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć na pół godziny do zamrażalnika.
Gdy ryba się lekko zmrozi, należy ostrym nożem ścinać ukośnie bardzo cienkie plastry, a następnie je drobniutko posiekać.
Przygotować sos: cebulki oczyścić i drobniutko posiekać a następnie wymieszać z posiekanymi kaparami. Z połowy cytryny wycisnąć sok i zmieszać z oliwą a następnie wymieszać z kaparami i cebulą.
Posiekaną rybę wymieszać z sosem kaparowo ? cebulowym, doprawić do smaku; wstawić do lodówki na około 30 minut.
Tatar podawać z wbitym jajkiem, cząstkami cytryny udekorowany gałązkami koperku.
Zobacz także:
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Opole
- czwartek, 2 stycznia, 2020Smaki dla każdego
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Kielce opinie
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Kwasy Omega 3
- środa, 30 listopada, 2016Psychologia dieta
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- środa, 30 listopada, 2016Krówki reklamowe
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Brownies z orzechami
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Zdrowa żywność Kraków i żywność dla diabetyków
- niedziela, 6 grudnia, 2015Właściwości materiałów budowlanych
- niedziela, 6 grudnia, 2015Materiały budowlane
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizza Kielce gruby Benek
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- niedziela, 6 grudnia, 2015Podział materiałów budowlanych
- czwartek, 14 listopada, 2024Kan-Therm Warszawa
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytkownica gastronomiczna
- piątek, 30 listopada, 2018Gastrofaza Kielce
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Tania pizza Kielce
- poniedziałek, 7 marca, 2022Zdrowa dieta pudełkowa Warszawa
- czwartek, 2 stycznia, 2020Mała rzecz, a tak wiele możliwości