16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania ŚLEDZIE W POMIDORACH została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 6 filetów śledziowych
2. 2 duże cebule
3. 5 dag rodzynek
4. 10 dag suszonych moreli
5. ? szklanki oleju
6. Szklanka przecieru pomidorowego
7. 2 laurowe liście
8. Ziele angielskie i czarny pieprz w ziarenkach
9. Sól, cukier i świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Śledzie opłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez 4 godziny (parę razy zmienić wodę).
Śledzie po wyjęciu z wody dokładnie osuszyć w papierowym ręczniku.
Cebule obrać i ostrym nożem pokroić w cienkie talarki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę pilnując, aby się nie przypaliła.
Do cebuli wlać przecier pomidorowy i pół szklanki wody, dodać przyprawy, doprawić solą, cukrem i mielonym pieprzem. Dusić wszystko na małym ogniu, co jakiś czas mieszając (15 minut). Dodać rodzynki i pokrojone morele i dusić jeszcze 5 minut.
Płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z przyrządzonym sosem. Odstawić do lodówki (pod przykryciem) na dwa dni.
Zobacz także:
- środa, 13 listopada, 2024Wiata garażowa
- piątek, 16 września, 2016KURCZAKOWE KĄSKI
- niedziela, 6 grudnia, 2015Właściwości materiałów budowlanych
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Kotlety mielone
- piątek, 16 września, 2016ŁOSOSIOWY TATAR
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Kielce opinie
- środa, 30 listopada, 2016Pieczarkarnia
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Unikalne spojrzenie na seksualność: Zagłębiając się w fascynujące historie
- poniedziałek, 3 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Żurek
- wtorek, 21 marca, 2023Kuchnie na wymiar Puszczykowo – Empire
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Catering Kraków
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Bułeczki, które rosną kiedy śpisz
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Imprezy okolicznościowe
- środa, 22 sierpnia, 2018Otyłość, nadwaga? Nie daj się! Dieta rozwiązaniem Twoich problemów.
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- czwartek, 2 stycznia, 2020Smaki dla każdego