03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Panierowany seler została wyłączona
Składniki:
1. 1 duży seler korzeniowy
2. 2 plastry gotowanej szynki
3. 2 jajka
4. 15 dag pleśniwego sera
5. 5 dag mąki pszennej
6. 12 dag ziaren sezamu
7. 8 łyżek oleju
8. 1 pomidor
9. 3 łyżki octu
10. Cukier
11. 10 dag roszponki
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Seler obrać, umyć, osuszyć i pokroić na 8 plastrów. W garnku zagotować osoloną wodę i włożyć plastry selera na 15 minut. Odcedzić i ostudzić. Plastry szynki pokroić na osiem części, to samo zrobić z serem. Każdy plaster selera naciąć tak, aby powstałą kieszonka i włożyć do niej kawałek sera i szynki.
Jajka roztrzepać na jednolitą masę i maczać w jajkach plastry selera a następnie obtoczyć je w sezamie.
Na patelni rozgrzać 5 łyżek oleju i selerowe kotlety usmażyć z obydwóch stron.
Cebulę obrać i posiekać, pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Ocet, szczyptę soli i pieprzu oraz cukru utrzeć dodając resztę oleju na jednolity sos. Dodać do cebuli i pomidorów, wymieszać. Na talerzu ułożyć porcję umytej i osuszonej roszponki, na niej sałatkę z pomidorów i cebuli i plaster panierowanego selera.
Zobacz także:
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska
- niedziela, 6 grudnia, 2015Podstawowe materiały budowlane
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów Delonghi
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Restauracja na wesele Poznań i restauracja Komorniki
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody
- sobota, 7 stycznia, 2023Sałaty
- czwartek, 2 stycznia, 2020By zdrowo jeść
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- wtorek, 21 marca, 2023Sklep internetowy z białym winem półsłodkim
- niedziela, 6 grudnia, 2015Podział materiałów budowlanych
- niedziela, 4 września, 2016Białko na mase mięśniową
- środa, 13 listopada, 2024Zakupy z dowozem do domu
- środa, 30 listopada, 2016Psychologia dieta
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- piątek, 12 maja, 2023Kamera Bułgaria: Nowy Rozdział w Fotografii i Technologii
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia domowa, czyli jak u mamy
- piątek, 10 lutego, 2017Wyposażenie gastronomii
- wtorek, 17 września, 2024Program do placówek medycznych – na jakie rzeczy należy zwrócić uwagę
- wtorek, 21 marca, 2023Radomsko
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Architektura renesansu
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Brownies z orzechami