03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Pory z szynką została wyłączona
Składniki:
1. Białe części z 2 dużych porów
2. 20 dag gotowanej szynki
3. 10 dag pleśniowego sera na przykład rokpol
4. 2 jajka ugotowane na twardo
5. 1 łyżka masła
6. 1 łyżka mąki pszennej
7. 1 szklanka mleka
8. Gałka muszkatołowa
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Pory oczyścić, umyć; białe części pokroić na mniejsze kawałki. W garnku zagotować wodę i wrzucić pory na około 7 minut, odcedzić. Żaroodporną formę lekko natłuścić i ułożyć w niej odsączone pory.
Szynkę pokroić w kostkę, ser pokruszyć a jajka posiekać. Wszystkie te składniki ułożyć na porach. Na patelni rozgrzać masło, dodać mieszając mąkę i lekko przyrumienić a następnie podlać mlekiem i gotować około 5 minut. Sos przyprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i polać sosem składniki w formie. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i wstawić formę z porami na około 20 minut.
Zobacz także:
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia i różne projekty
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza menu
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie
- środa, 13 listopada, 2024Naprawa piecyków gazowych
- piątek, 10 lutego, 2017Karmy dla zwierząt
- środa, 13 listopada, 2024Pompy ciepła Mazowieckie
- środa, 30 października, 2024Generalny wykonawca
- środa, 13 listopada, 2024Wiata garażowa
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Biszkopt
- sobota, 7 stycznia, 2023Co to jest hummus?
- czwartek, 26 października, 2017Polskie jedzenie Warszawa dostawa
- środa, 22 lutego, 2017Pizza Poznań
- sobota, 7 stycznia, 2023Jajko daje wiele możliwości
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Żywność ekologiczna
- sobota, 12 listopada, 2016Tematy książek
- sobota, 7 stycznia, 2023Grecki jogurt
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- niedziela, 6 grudnia, 2015Poszukiwanie odpowiedniego mieszkania
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z pieczarkami i boczkiem
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron faszerowany