03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Szparagi w cieście francuskim została wyłączona
Składniki:
1. 10 dag ciasta francuskiego (mrożonego)
2. 5 dag parmezanu
3. 5 dag goudy
4. 4 zielone szparagi ze słoika
5. 6 łyżek śmietany kremówki
6. 4 nieduże pieczarki
7. 1 plasterek wędzonego łososia
8. 1 jajko
9. Szczypiorek do dekoracji
10. Tłuszcz do smarowania foremek
11. Gałka muszkatołowa
12. Sól
13. Biały pieprz
Wykonanie:
Ciasto francuskie mrożone rozmrozić w temperaturze pokojowej. Ser parmezan i goudę zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę rozmieszać dokładnie z jajkiem; przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Plaster wędzonego łososia pokroić na cienkie paseczki.
Małe foremki posmarować tłuszczem i wylepić ciastem francuskim. Na spodzie każdej foremki ułożyć kawałek szparaga, porcję pieczarek i parę paseczków łososia. Każdą porcję posypać oboma serami a następnie polać śmietaną z jajkiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i piec około 15 minut.
Zobacz także:
- środa, 28 grudnia, 2016Słodycze reklamowe
- środa, 30 października, 2024Generalny wykonawca
- środa, 13 listopada, 2024Wiata garażowa
- środa, 13 listopada, 2024Medyczna marihuana lecznicza
- wtorek, 21 marca, 2023Najpopularniejsze sposoby parzenia kawy
- sobota, 12 listopada, 2016Tematy książek
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- piątek, 30 listopada, 2018Pizza gastrofaza
- sobota, 29 października, 2016Kawa do ekspresów
- piątek, 16 września, 2016Fotografia ślubna Koszalin
- poniedziałek, 3 października, 2016Polędwiczki wieprzowe
- piątek, 10 lutego, 2017Zdrowa żywność
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa z porów
- piątek, 14 października, 2016CIASTO Z PTASIM MLECZKIEM
- poniedziałek, 30 stycznia, 2023Czy Iga Świątek zdominuje świat tenisa?
- poniedziałek, 3 października, 2016Zawijaniec z indyka z jajkiem
- poniedziałek, 3 października, 2016Wątróbka cielęca z ziemniakami
- piątek, 16 września, 2016JAPOŃSKIE SUSHI
- środa, 13 listopada, 2024Hurtownia hydrauliczna Warszawa
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- środa, 22 sierpnia, 2018Stół wigilijny