03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zawijaniec z indyka z jajkiem została wyłączona
Składniki:
1. 30 dag fileta z piersi indyka
2. 2 jajka
3. 1 mały kieliszek białego wina
4. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
5. 2 łyżki musztardy francuskiej
6. 2 łyżki oliwy
7. Sok wyciśnięty z połówki cytryny
8. Mielony imbir
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 2 płaty. Lekko rozbić (najlepiej przez folię spożywczą).
Jajka ugotować na pół twardo (gotować 5 minut po włożeniu do wrzącej wody).
Kotlety oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem a także mielonym imbirem. Skropić sokiem wyciśniętym z polówki cytryny. Mięso posmarować z jednej strony musztardą francuską posypać natką pietruszki.
Ostudzone i obrane jajka ułożyć na brzegach sznycli i zawinąć.
Oliwę mocno rozgrzać na patelni i włożyć mięso; zrumienić dookoła a następnie wlać wino i dusić pod przykryciem około 5 minut aby doszło w środku.
Zobacz także:
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron faszerowany
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspresy do biura
- środa, 13 listopada, 2024Odzież medyczna dla pielęgniarek
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia i różne projekty
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Catering Kraków
- piątek, 12 maja, 2023Kamera Bułgaria: Nowy Rozdział w Fotografii i Technologii
- wtorek, 12 listopada, 2024Separatory substancji ropopochodnych
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie z dowozem Mokotow
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przysmaki Francji
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy
- poniedziałek, 7 marca, 2022Półwytrawne wino portugalskie
- piątek, 16 września, 2016SCHAB W MLEKU
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchenka gazowa w kuchni
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Portal pizza Kielce
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie online Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Szparagi w cieście francuskim
- środa, 22 sierpnia, 2018Stół wigilijny
- środa, 22 sierpnia, 2018Otyłość, nadwaga? Nie daj się! Dieta rozwiązaniem Twoich problemów.
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Restauracja na wesele Poznań i restauracja Komorniki