03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Bakłażany z nadzieniem została wyłączona
Składniki:
1. 1 bakłażan
2. 1 cebula
3. 2 ząbki czosnku
4. 2 kolorowe papryki
5. 2 łyżki oliwy
6. 1 łyżka miodu
7. 1 jajko
8. 1 łyżka koncentratu pomidorowego
9. 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
10. 1 szklanka kaszki kuskus
11. 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
12. 1 łyżka posiekanego tymianku
13. 2 łyżki świeżej posiekanej mięty
14. sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Bakłażan umyć, osuszyć, rozkroić na pół, wydrążyć środek, posolić i odstawić na pół godziny.
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, papryki oczyścić z pestek, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać i podsmażyć na niej rozdrobnione warzywa. Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić, aby spęczniał.
Podsmażone warzywa połączyć z miodem, jajkiem, koncentratem pomidorowym i posiekanymi ziołami. Dodać ostudzoną kaszkę kuskus; doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dokładnie wymieszać.
Połówki bakłażana opłukać i napełnić przygotowanym farszem. Upiec (pół godziny) w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach Celsjusza. Podawać z jogurtem i miętą.
Zobacz także:
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- środa, 13 listopada, 2024Zakupy z dowozem do domu
- wtorek, 21 marca, 2023Tanie jedzenie w Krakowie
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Pizza w nocy Warszawa i zdrowa żywność Warszawa
- czwartek, 26 października, 2017Polskie jedzenie Warszawa dostawa
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- piątek, 10 lutego, 2017Karmy dla zwierząt
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizza Kielce gruby Benek
- czwartek, 14 listopada, 2024Kan-Therm Warszawa
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon Łomianki
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Mielone wariacje
- poniedziałek, 3 października, 2016Produkty wegańskie sklep internetowy
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie online Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z melona
- środa, 13 listopada, 2024Pompy ciepła Mazowieckie
- środa, 30 listopada, 2016Psychologia dieta
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z paluszków krabowych
- sobota, 7 stycznia, 2023Wiosna – czas na zmiany w naszej kuchni
- środa, 13 listopada, 2024Hostessy Katowice
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa z porów
- wtorek, 21 marca, 2023Catering dietetyczny opole