25
lis

By życie było słodsze

By życie było słodsze

Każdy łasuch wie, że czekolada poprawia nastrój. Spożywana w odpowiednich ilościach ma korzystny wpływ na działanie naszego organizmu. Warto wiedzieć, że dostarcza dużej ilości energii, przy stosunkowo małej objętości słodkiej lub gorzkiej tabliczki. Jest doskonałą przekąską podczas górskiej wędrówki, jeśli nie ma upału. Nie każdy wie, że gorzka czekolada ma korzystny wpływ na nasze trawienie i posiada przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Uzupełnia dietę w cenne mikroelementy, jest źródłem magnezu i potasu, w mniejszej ilości fosforu i cynku.

Lubimy usiąść w gronie rodziny lub przyjaciół przy filiżance kawy i kawałku pysznego czekoladowego ciasta. Przemysł cukierniczy ma się dobrze. Oblewarki do czekolady powinny znaleźć zastosowanie w mniejszych i większych firmach, które cenią walory tego pysznego smakołyku. To nowoczesne urządzenia, które pozwalają oblewać czekoladą wierzchnią stronę słodkich produktów lub cały wyrób, podlewać nią spody i wykonywać dekoracyjne aplikacje. Usprawnią pracę cukiernika, by życie było słodsze!

Zobacz także:


Comments are closed.