10
kwi

Catering Kraków

Catering Krakow (4)Warto zawsze jest stosować zamienniki ubogokaloryczne. Bo zastępowanie produktów bogatokalorycznych ubogokalorycznymi to zawsze będzie dobre posunięcie. Możemy wtedy zjeść nawet o wiele więcej i to bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Wszelkiego typu dodatki do sosów oraz zup, kryjących się najczęściej pod postacią majonezu czy tłustej śmietany możemy zastąpić jogurtem naturalnym czy śmietaną 12%. Już jedna łyżka majonezu to jest przynajmniej 107 kcal. A jogurtu naturalnego to zaledwie 9 kcal. Tak więc na tylko i wyłącznie już takiej zmianie jesteśmy w stanie zyskać nawet 98-100 kcal. Catering Kraków zapewni nam odpowiednią dietetyczność potraw. Dietetyk w wielu przypadkach zasugeruje nam cały szereg zmian w odżywianiu. Dobrym rozwiązaniem wydaje się zamiana mleka tłustego 3,5% na 0,5%. Już nawet szklanka mleka tłustego zawiera w sobie o 6 g tłuszczu więcej niż mleka 0,5%, co warto podkreślić. Tak naprawdę jednak w pełni zalecana ilość tłuszczu mieści się w zakresie pomiędzy 27-37 g na jedną dobę.

Zobacz także:


Comments are closed.