12
cze

Frytkownica gastronomiczna

Frytkownica gastronomiczna (9)Nie ma baru bez frytek! A do frytek niezbędna jest frytkownica gastronomiczna. Jej wybór – jak każdego elementu wyposażenia – może być trudny. Czy wybrać rozwiązanie tanie, czy ekonomiczne w użytkowaniu? Frytkownicę jedno- czy dwukomorową? Czy postawić na znane marki czy zaufać małemu producentowi?

Pamiętaj, że wybierając narzędzia pracy nie warto oszczędzać. Oczywiście, nie musisz od razu kupować najdroższego produktu na rynku – jeśli frytki nie są istotnym elementem twojego menu, mniejsza frytkownica może być rozsądną decyzją. Jednak nie zapominaj, że jakość ma cenę. Tanie rozwiązania mogą okazać się kosztowne w użytkowaniu, zużywać za dużo energii, łatwo się psuć, czy być trudne w czyszczeniu. Jeśli zdecydujesz się na produkt wysokiej jakości możesz oczekiwać że na dłuższą metę oszczędzisz, nawet jeśli wydatek jednorazowo był większy. Straty związane z wysokim użyciem prądu będą narastać a urządzenie trudne w obsłudze i czyszczeniu zmniejszy wydajność Twoich pracowników, którzy przecież mogą spędzić ten czas dużo lepiej!

Zobacz także:


Comments are closed.