16
wrz
Posted by admin
Możliwość komentowania ŁOSOSIOWY TATAR została wyłączona
SKŁADNIKI:
1. 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego bez skóry
2. 4 łyżki oliwy z oliwek
3. 4 cebulki szalotki
4. 1 dag posiekanych kaparów
5. 4 jajka
6. 2 cytryny
7. Pół pęczka koperku
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Filety dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć na pół godziny do zamrażalnika.
Gdy ryba się lekko zmrozi, należy ostrym nożem ścinać ukośnie bardzo cienkie plastry, a następnie je drobniutko posiekać.
Przygotować sos: cebulki oczyścić i drobniutko posiekać a następnie wymieszać z posiekanymi kaparami. Z połowy cytryny wycisnąć sok i zmieszać z oliwą a następnie wymieszać z kaparami i cebulą.
Posiekaną rybę wymieszać z sosem kaparowo ? cebulowym, doprawić do smaku; wstawić do lodówki na około 30 minut.
Tatar podawać z wbitym jajkiem, cząstkami cytryny udekorowany gałązkami koperku.
Zobacz także:
- środa, 13 listopada, 2024Wiata garażowa
- poniedziałek, 11 listopada, 2024Największa hurtownia hydrauliczna Warszawa – oferta dla firm
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło w kuchni Warszawa
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Portal pizza Kielce
- czwartek, 2 stycznia, 2020Mała rzecz, a tak wiele możliwości
- piątek, 16 września, 2016Catering Rzeszów
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Kuchnia gastronomiczna i Kuchnia australijska
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Gastrofaza Rzeszów
- poniedziałek, 3 października, 2016Produkty wegańskie sklep internetowy
- środa, 13 listopada, 2024Wykopaliska archeologiczne
- czwartek, 2 stycznia, 2020Ostre smaki
- czwartek, 2 stycznia, 2020Dobra kuchnia
- środa, 13 listopada, 2024Nadzory archeologiczne
- wtorek, 21 marca, 2023Kawiarka na płytę indukcyjną
- niedziela, 6 grudnia, 2015Beton jako materiał budowlany
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Airmax Internet Kalisz: Rewolucja w świecie łączności
- niedziela, 6 grudnia, 2015Poszukiwanie odpowiedniego mieszkania
- środa, 22 lutego, 2017Meble gastronomiczne
- środa, 22 sierpnia, 2018Wyposażamy Hotele Restauracje Catering
- poniedziałek, 7 marca, 2022Zdrowa dieta pudełkowa Warszawa