03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Panierowany seler została wyłączona
Składniki:
1. 1 duży seler korzeniowy
2. 2 plastry gotowanej szynki
3. 2 jajka
4. 15 dag pleśniwego sera
5. 5 dag mąki pszennej
6. 12 dag ziaren sezamu
7. 8 łyżek oleju
8. 1 pomidor
9. 3 łyżki octu
10. Cukier
11. 10 dag roszponki
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Seler obrać, umyć, osuszyć i pokroić na 8 plastrów. W garnku zagotować osoloną wodę i włożyć plastry selera na 15 minut. Odcedzić i ostudzić. Plastry szynki pokroić na osiem części, to samo zrobić z serem. Każdy plaster selera naciąć tak, aby powstałą kieszonka i włożyć do niej kawałek sera i szynki.
Jajka roztrzepać na jednolitą masę i maczać w jajkach plastry selera a następnie obtoczyć je w sezamie.
Na patelni rozgrzać 5 łyżek oleju i selerowe kotlety usmażyć z obydwóch stron.
Cebulę obrać i posiekać, pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Ocet, szczyptę soli i pieprzu oraz cukru utrzeć dodając resztę oleju na jednolity sos. Dodać do cebuli i pomidorów, wymieszać. Na talerzu ułożyć porcję umytej i osuszonej roszponki, na niej sałatkę z pomidorów i cebuli i plaster panierowanego selera.
Zobacz także:
- czwartek, 26 października, 2017Polskie jedzenie Warszawa dostawa
- sobota, 7 stycznia, 2023Jajko daje wiele możliwości
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspresy do biura
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie na telefon Warszawa Śródmieście
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Kawa świeżo palona
- wtorek, 12 listopada, 2024Separatory substancji ropopochodnych
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie w puszkach
- czwartek, 2 stycznia, 2020Dobra kuchnia
- środa, 28 grudnia, 2016Słodycze reklamowe
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Wrocław i meble kuchenne na wymiar Kraków
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Architektura renesansu
- piątek, 10 lutego, 2017Destylator do alkoholu
- poniedziałek, 3 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- sobota, 29 października, 2016Gastronomia wyposażenie
- niedziela, 25 listopada, 2018By życie było słodsze
- piątek, 16 września, 2016ŚLEDZIE W POMIDORACH
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy
- czwartek, 14 listopada, 2024Kan-Therm Warszawa
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- niedziela, 6 grudnia, 2015Podstawowe materiały budowlane
- poniedziałek, 7 marca, 2022Półwytrawne wino portugalskie