03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Szparagi w cieście francuskim została wyłączona
Składniki:
1. 10 dag ciasta francuskiego (mrożonego)
2. 5 dag parmezanu
3. 5 dag goudy
4. 4 zielone szparagi ze słoika
5. 6 łyżek śmietany kremówki
6. 4 nieduże pieczarki
7. 1 plasterek wędzonego łososia
8. 1 jajko
9. Szczypiorek do dekoracji
10. Tłuszcz do smarowania foremek
11. Gałka muszkatołowa
12. Sól
13. Biały pieprz
Wykonanie:
Ciasto francuskie mrożone rozmrozić w temperaturze pokojowej. Ser parmezan i goudę zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Szparagi odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę rozmieszać dokładnie z jajkiem; przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Plaster wędzonego łososia pokroić na cienkie paseczki.
Małe foremki posmarować tłuszczem i wylepić ciastem francuskim. Na spodzie każdej foremki ułożyć kawałek szparaga, porcję pieczarek i parę paseczków łososia. Każdą porcję posypać oboma serami a następnie polać śmietaną z jajkiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i piec około 15 minut.
Zobacz także:
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- sobota, 7 stycznia, 2023Wiosna – czas na zmiany w naszej kuchni
- poniedziałek, 3 października, 2016Panierowany seler
- środa, 22 lutego, 2017Meble gastronomiczne
- czwartek, 2 stycznia, 2020Kuchnia bawarska
- piątek, 10 lutego, 2017Zdrowa żywność
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- środa, 30 listopada, 2016Cytrynówka
- sobota, 7 stycznia, 2023Co to jest hummus?
- sobota, 29 października, 2016Uprawa pieczarek
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron faszerowany
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przysmaki Francji
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Unikalne spojrzenie na seksualność: Zagłębiając się w fascynujące historie
- poniedziałek, 3 października, 2016Pory z szynką
- środa, 13 listopada, 2024Odzież medyczna sklep
- środa, 28 grudnia, 2016Blog Ogólnotematyczny
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło w kuchni Warszawa
- środa, 28 grudnia, 2016Sklep wegetariański
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- niedziela, 25 listopada, 2018Uczta jak u króla!
- wtorek, 30 sierpnia, 2016Makaron w pomidorach