03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zawijaniec z indyka z jajkiem została wyłączona
Składniki:
1. 30 dag fileta z piersi indyka
2. 2 jajka
3. 1 mały kieliszek białego wina
4. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
5. 2 łyżki musztardy francuskiej
6. 2 łyżki oliwy
7. Sok wyciśnięty z połówki cytryny
8. Mielony imbir
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 2 płaty. Lekko rozbić (najlepiej przez folię spożywczą).
Jajka ugotować na pół twardo (gotować 5 minut po włożeniu do wrzącej wody).
Kotlety oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem a także mielonym imbirem. Skropić sokiem wyciśniętym z polówki cytryny. Mięso posmarować z jednej strony musztardą francuską posypać natką pietruszki.
Ostudzone i obrane jajka ułożyć na brzegach sznycli i zawinąć.
Oliwę mocno rozgrzać na patelni i włożyć mięso; zrumienić dookoła a następnie wlać wino i dusić pod przykryciem około 5 minut aby doszło w środku.
Zobacz także:
- poniedziałek, 3 października, 2016Zupa krem z pietruszki
- czwartek, 2 stycznia, 2020Mała rzecz, a tak wiele możliwości
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Kwasy Omega 3
- wtorek, 21 marca, 2023Najlepsza pizza z dostawą Wrocław
- czwartek, 26 października, 2017Jedzenie online Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Lazania po polsku
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soków
- środa, 13 listopada, 2024Medyczna marihuana lecznicza
- poniedziałek, 3 października, 2016Polędwiczki wieprzowe
- środa, 30 listopada, 2016Krówki reklamowe
- piątek, 30 listopada, 2018Pizza gastrofaza
- niedziela, 6 grudnia, 2015Materiały budowlane
- niedziela, 6 grudnia, 2015Rodzaje materiałów budowlanych
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Tanie jedzenie Gdańsk i Jedzenie w puszkach
- środa, 13 listopada, 2024Zakupy z dowozem do domu
- poniedziałek, 7 marca, 2022Serwis ekspresów Delonghi
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Pizzeria Gastrofaza Kielce
- czwartek, 2 stycznia, 2020Smaki dla każdego
- czwartek, 2 stycznia, 2020Przyprawa a smak
- poniedziałek, 3 października, 2016Pory z szynką
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne