03
paź
Posted by admin
Możliwość komentowania Zupa krem z selerów została wyłączona
Składniki:
1. 3 łodygi selera naciowego
2. 1 duży seler korzeniowy
3. 2 cebule
4. 10 dag sera pleśniowego (z niebieską pleśnią)
5. 3 szklanki bulionu warzywnego
6. 2 łyżki śmietanki
7. 2 łyżki masła
8. Sok z jednej cytryny
9. 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy oczyścić umyć i drobno pokroić. W rondlu rozgrzać masło, włożyć cebulę i seler i smażyć 3 minuty mieszając.
Seler korzeniowy obrać, umyć i zetrzeć na tarce; dodać do cebuli i selera naciowego wraz z gorącym bulionem; doprawić do smaku i gotować pół godziny. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, zupę zmiksować na gładki krem.
Ser pleśniowy pokroić w niedużą kostkę i dodać do zupy; zupę podgrzewać aż ser niecałkowicie rozpuści. Dodać śmietanę; doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Orzechy uprażyć na suchej patelni i posypać zupę przed podaniem.
Zobacz także:
- wtorek, 12 listopada, 2024Separatory koalescencyjne
- sobota, 7 stycznia, 2023Grecki jogurt
- sobota, 29 października, 2016Karma dla szczeniaków
- piątek, 10 lutego, 2017Karmy dla zwierząt
- środa, 13 listopada, 2024Naprawa piecyków gazowych
- środa, 13 listopada, 2024Hurtownia hydrauliczna Warszawa
- poniedziałek, 3 października, 2016Catering dietetyczny Poznań
- poniedziałek, 3 października, 2016Polędwiczki wieprzowe
- piątek, 16 września, 2016KURCZAKOWE KĄSKI
- poniedziałek, 3 października, 2016Sałatka z paluszków krabowych
- wtorek, 12 listopada, 2024Separatory substancji ropopochodnych
- niedziela, 6 grudnia, 2015Poszukiwanie odpowiedniego mieszkania
- poniedziałek, 3 października, 2016Ozorki w sosie śmietanowym
- poniedziałek, 27 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- piątek, 10 lutego, 2017Wyposażenie gastronomii
- czwartek, 11 kwietnia, 2019Babka… bardzo wilgotna i bardzo cytrynowa 😉
- piątek, 16 września, 2016ŁOSOSIOWY TATAR
- środa, 22 sierpnia, 2018Stół wigilijny
- poniedziałek, 3 października, 2016Schab z pieczarkami i boczkiem
- piątek, 10 lutego, 2017Urządzenia gastronomiczne
- czwartek, 2 stycznia, 2020By zdrowo jeść